Vijesti

Film Kevina Spaceya “Billionaire Boys Club” doživio krah zaradivši samo 287 dolara

“Billionaire Boys Club”, film u kojem glavnu ulogu ima Kevin Spacey, ostvario je katastrofalne rezultate prvog vikenda prikazivanja u američkim kinima.

Film je, unatoč drugim poznati imenima poput Tarona Egertona, Eme Roberts, Jeremya Irvina i Judd Nelsona uprihodio bijednih 126 dolara u subotu i 162 u nedjelju.

Prema izračunima Hollywood reportera svako od osam kina u kojima se prikazivao prodalo je manje od dvije ulaznice.

Radnja filma se vrti oko pravog istoimenog Billionaire Boys Cluba, legendarnog društvenog kluba koji su osnovali sinovi bogatih porodica iz južne Kalifornije. Cilj te grupe bio je zaraditi što više novaca u što kraće vrijeme putem Ponzijevih šema.

Film je inače snimljen još 2015. godine, prije nego što je Spejsi optužen za seksualno napastovanje glumca Anthony Rappa. Nakon što se javilo još Spejsijevih žrtava u sklopu #MeToo pokreta, angažman mu je otkazan u seriji House of Cards i filmu All the Money in the World.

Billionaire Boys Club nakon optužbi nije otkazan, budući da je tvrtka za distribuciju filmova Vertical Entertainment odlučila da “zabrinjavajuće optužbe o jednoj osobi ne narušavaju prikazivanje filma”, a očito su se prevarili.