Film ‘Kapetanica Marvel’ za tri dana zaradio 455 miliona dolara

Film ‘Captain Marvel‘ debitovao je u američkim kinima sa zaradom od 153 miliona dolara, dok je širom svijeta za tri dana zaradio 455 miliona dolara.

Film u kojem glavne uloge igraju Brie Larson i Samuel L. Jackson uspio je uprkos podijeljenim kritikama da ostvari fantastičan rezultat u kinima, zaradivši širom svijeta 455 miliona dolara za samo tri dana prikazivanja.
U sjevernoj americi je zaradio 153 miliona dolara, na osnovu čega je zauzeo drugu poziciju po zaradi kao superherojski film koji nije nastavak, odmah iza filma Black Panther (202 miliona dolara). Takođe je ostvario treću najveću zaradu tokom otvaranja u martu mjesecu, ispred njega su Batman v Superman (166 miliona dolara) i Beauty and the Beast (174 miliona dolara).

Film je ostvario trostruko veću zaradu od do sada najgledanijeg filma tokom otvaranja u 2019. godini, “How to Train Your Dragon: The Hidden World” (55 miliona dolara u američkim kinima).
Takođe je sedmi najgledaniji film tokom otvaranja u Marvelovom filmskom univerzumu. Ispred njega su Iron Man 3 (174), Captain America: Civil War (179), Avengers: Age of Ultron (191), Black Panther (202), The Avengers (207) i Avengers: Infinity War (258).

Drugi najgledaniji film proteklog vikenda u američkim kinima bio je animirani film ‘How to Train Your Dragon: The Hidden World‘ sa zaradom od 14,6 miliona dolara.

Treći je ‘Tyler Perry’s A Madea Family Funeral‘ sa zaradom od 12 miliona dolara.

Četvrti je ‘The LEGO Movie 2: The Second Part‘ sa zaradom od 3,6 miliona dolara, dok je peti ‘Alita: Battle Angel‘ sa zaradom do 3,2 miliona dolara.

10 najgledanijih filmova u američkim kinima protekli vikend:
(zarada prikazana u milionima dolara)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *