Film Drugačija stiže u bioskope, premijera 17. aprila

Termin srpske premijere dugoočekivanog filma “Drugačija” (Divergent) je četvrtak, 17. april. Film rađen po megahitu autorke Veronike Rot nalazi se među TOP 5 najgledanijih filmova na svjetskom box office-u.Filmska adaptacija ne zaostaje za kvalitetom i napetošću romana, ali donosi novi nivo uzbuđenja, a sjajna glumačka podjela vjerno oživljava poznate likove. U filmu glavne uloge tumače mlade zvijezde Šelin Vudli, Teo Dzejms i Ešli Džad, dok ulogu glavnog negativca tumači prvakinja holivuda Kejt Vinslet.

Interesantno je da je ovo prva uloga negativca za Kejt Vinslet. Iako već sa puno iskustva, Vinslet je za BBC izjavila da joj je rad na ulozi okrutne Žanin bio jedan od najtežih glumačkih zadataka u karijeri, ali da je uz pomoć sjajnog režisera Nila Bargera odgovorila zadatku.

“Drugačija” je film za sve koji se nikada nisu uklapali u većinu, kao i one koji se ni po čemu nisu htjeli isticati, ali im je predodređena potpuno drugačija sudbina. U ovom futurističkom trileru društvo je podijeljeno na frakcije prema osobinama ličnosti, kako bi svakodnevni život mogao funkcionisati u savršenom redu. U porodici nesebičnih odrasta šesnaestogodišnja Beatris Prior (Shailene Woodley) koja se suočava sa svojim najvećim strahom kad otkrije da je drugačija, odnosno da njena osobnost ne odgovara ni jednoj frakciji. Da stvar bude još gora, Žanin Metju (Kate Winslet), koja pripada učenima, posumnja da je Beatris drugačija, što znači da je treba ukloniti iz društva, jer – kad si drugačiji, onda si najopasniji!

bh-vjesnik.blogspot.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *