Film ‘Chappie’ najgledaniji u kinima

chappieNaučno-fantastični film koji je najavljivan kao jedan od filmova koji će da naprave senzaciju u kinima, nije postigao ništa značajno. Doduše, zauzeo je prvu poziciju po gledanosti u amričkim kinima, ali pošto je ostvario zaradu od 13,3 miliona dolara, jasno je kako se ne radi ni o čemu spektakularnom. Kritike su podijeljene, pa je još rano nagađati o čemu se tačno radi. Najbolje će biti da sami procjenite kada pogledate film.

Radnja filma: Svako dijete kad dođe na svijet donese sa sobom bezbroj mogućnosti i puno nade, posebno Chappie: on je nadaren, poseban, on je čudo. Kao i bilo koje drugo dijete, Chappie će je pod utjecajem svoje okoline – neke dobre, neke loše – i on će se osloniti na svoje srce i dušu da pronađe svoj ​​put u svijetu i postane svoj ​​čovjek. Ali ima jedna stvar koja čini Chappie drugačijim od bilo koga drugog: on je robot….

Drugu poziciju zauzeo je prošlosedmični šampion, Will Smithov film ‘Focus‘ , sa ostvarenom zaradom od 10,02 miliona dolara.

Treća pozicija pripala je filmu ‘The Second Best Exotic Marigold Hotel‘, sa ostvarenom zaradom od 8,6 miliona dolara, što je jedan potpuno nezavidan rezultat ovog filma, obzirom koja se glumačka imena pojavljuju u njemu.

Četvrta pozicija pripala je filmu ‘Kingsman: The Secret Service‘ koji je ostvario zaradu od 8,3 miliona dolara.

Petu poziciju zauzeo je film ‘The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water‘ sa ostvarenom zaradom od 7 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova proteklog vikenda:

1. Chappie (13,3 miliona dolara)
2. Focus (10,2 miliona dolara)
3. The Second Best Exotic Marigold Hotel (8,6 miliona dolara)
4. Kingsman: The Secret Service (8,3 miliona dolara)
5. The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water (7 miliona dolara)
6. Fifty Shades of Grey (5,6 miliona dolara)
7. McFarland, USA (5,3 miliona dolara)
8. The Lazarus Effect (5,1 miliona dolara)
9. The DUFF (4,8 miliona dolara)
10. Unfinisher Business (4,8 miliona dolara)