Vijesti

Fergie napustila The Black Eyed Peas, nova pjevačica grupe bit će Nicole Scherzinger

Producent i član grupe The Black Eyed Peas Will.i.m. potvrdio je da je pjevačica Fergie napustila grupu. 42-godišnja pjevačica čije je pravo ime Stacy Ann Ferguson bila je član grupe od 2002. godine, a od 2012. se posvetila solo karijeri i s grupom The Black Eyed Peas nije snimila nijedan singl.

“Što se tiče zamjene ono što ljudi trebaju znati o Black Eyed Peasu je da niko nikada neće zamijeniti Fergie. Ona trenutno radi na svom solo projektu, a mi pripremamo proslavu 20. godišnjice grupe”, rekao je Will.i.m. i naglasio kako je Fergalicious i dalje veoma važan član grupe.

Otkrio je da će bend angažirati Nicole Scherzinger, bivšu članicu grupe The Pussycat Dolls i članicu žirija britanskog muzičkog showa The Voice, u kojem sudjeluje i Will.i.m., ali nije želio otkrivati detalje u vezi s angažmanom nove pjevačice.

“The Black Eyed Peas je uvijek imao nevjerovatne vokale koji su nastupali s nama. Ljude kao Macy Gray, Esthero, Debbie Nova, Fergie koja je bila naš ženski vokal“, rekao je Will.i.m..