Vijesti

Feđa Štukan glumi u filmu “Kursk”

Kursk: Prokletstvo dubina je historijska drama, u kojoj glavne likove tumače Lea Seydoux, Colin Firth, Matthias Schoenaerts… Danas je objavljeno još jedno nama poznato ime na listi glumaca ovog filma. Naime, vlasnica casting agencije Zona – Anila Gajević objavila da se u ovom filmu danskog redatelja Thomasa Vinterberga pojavljuje i bosanskohercegovački glumac Feđa Štukan.

Na svom Facebook profilu objavila je da o ovome nisu pričali do sada jer je potpisan ugovor o povjerljivosti. “Ovo je trailer filma Kursk poznatog danskog reditelja Thomasa Vinterberga. Ništa o ovome nismo dosad govorili jer je riječ o svjetskom hitu a klauzule o povjerljivosti stroge. Uglavnom, sad kad je već tu – od 22. novembra u bh. kinima, mogu reći da je na ogromnom evropskom castingu jednu od uloga dobio i naš Feđa Štukan. Idemo u kino!”, napisala je Gajević.

I zaista na listi glumca na IMDb-u nalazi se ime našeg glumca Štukana koji glumi izvjesnog Goncharova. Film od 22. novembra igra i u Cinema Cityju – razlog više da se pogleda ova historijska drama.

Film donosi priču o ruskoj podmornici K-141 Kursk bila je ponos ruske flote, koja je simbolizirala moć i snagu ruske mornarice. Stavljena u pogon 1994. godine, 154 metra dugačka nuklearna podmornica bila je aktivna manje od šest godina u trenutku kad je potonula. Film prati jednu od najvećih pomorskih tragedija. U vrijeme tragedije u podmornici je bilo 118 mornara i časnika, a većina članova posade bila je mlađa od 30 godina. Dok su se mornari borili za život, njihove obitelji vode borbu s političkim preprekama i nemogućim izgledima da ih spase…

Pogledajte trailer: