Faviola Dadis optužila Stivena Segala za seksualno zlostavljanje

Jedna žena optužila je glumca i producenta Stevena Seagala da ju je seksualno napao na audiciji u hotelskoj sobi na Beverly Hillsu.

Faviola Dadis rekla je da je Segal seksualno napao 2002. godine kada je došla na zakazanu audiciju, navode agencije i dodaju da je u to vrijeme imala 17 godina.

Ona je optužila poznatog glumca na konferenciji za štampu u Los Angelesu i tako je postala treća žena koja Segala tereti za seksualne napade.

Dadis, koja tvrdi da je poslije napada patila od depresije, anksioznosti i posttraumatskog stresa, nedavno je podnijela prijavu protiv glumca tužilaštvu u Los Ann+gelesu.

Regina Simons, glumica koja je svojevremeno pokušavala izgraditi glumačku karijeru, u januaru je optužila Segala za silovanje.

Ona je rekla da ju je Segal silovao na zabavi organiziranoj povodom filma “On Deadly Ground” kada je imala 18 godina, dodajući da ju je napao na svom krevetu dok je gledala fotografiju njegove supruge na noćnom stoliću.

Simons je navodni napad nazvala “veoma predatorskim, veoma agresivnim i traumatičnim”.

Segal je u novembru prošle godine također optužen za seksualno uznemiravanje, nakon što je glumica Portia de Rossi na Twitteru navela da ju je pokušao zlostavljati.