‘Fantastic Four je 100 minutni trailer za film koji nikad ne počinje’ (recenzija):

fantasticDošle su i prve kritike za jedan od najiščekivanijih filmova u 2015 godini, ‘Fantastic Four‘, ali umjesto očekivane dobre zabave, prve kritike nam govore kako u filmu nema ništa specijalno, i kako je film ustvari gubitak vremena.

Tim Grierson piše za ‘Screen International’, i navodi kako je većina scena u filmu ‘kopirana i nezanimljiva’.
“Fantastična četvorka” je još veći neuspjeh, obzirom da je Josh Trank-ov prethodni film ‘Chronicle’, bio izuzetan uspjeh, i izuzetno dobar film. Što se tiče glumačke ekipe, oni uglavnom daju osjećaj autoriteta u filmu, potpuno nedostaje povjerenja ili vizija.

Todd McCarthy piše za ‘Hollywood Reporter’ i navodi kako je film ustvari ‘100 minutni trailer za film koji nikad ne počinje’.
Ovo je treći pokušaj da se stvori dostojan film o ovim superjunacima, i već treći put radi se o promašaju. Izgleda kako je Marvel došao u izluđujuće jadno i nemaštovito razdoblje svog postojanja.
‘Osjećaj težine, sumornosti i kompletnog razočaranja nadire u drugoj polovini filma’ navodi Todd McCarthy.
Ako pisci nisu mogli misliti ništa zanimljivo u prvim dijelovima filma onda sigurno nisu ništa ponudili ni u ovom posljednjem.

Alonso Duralde piše za ‘the Wrap’ kako ćete poslije gledanja ovog filma poželjeti da pogledate nastavak, ali da ćete zažaliti što ste uopšte i gledali ovaj film. ‘Svjetlucavi trenuci filma’ pojavljuju se tek pred sami kraj…

Emma Diblin za Digital Spy piše da osim par dražesnih trenutaka u ‘scenama koje zahtijevaju minimalno akcije i efekata’, i u kojima glumci su ‘okrenuti’ jedni prema drugima, u ostalim dijelovima gubi se priča u potpunosti….