Fanovi bijesni jer u seriji “Urban Myths” Michaela Jacksona glumi bijelac

Informacija da će bijelac glumiti Michaela Jacksona u britanskoj seriji “Urban Myths” prošle godine je izazvala prilično burne reakcije. Trailer za seriju je objavljen u srijedu, a bijes Jacksonovih fanova je još veći.

“Urban Myths” prikazuje niz priča, uključujući i onu o navodnoj turneji Michaela Jacksona, Elizabeth Taylor i Marlona Branda. Jacksona glumi Joseph Fiennes, Taylor glumi Stockard Channing, a Branda Brian Cox.

Fanovi od početka smatraju da je uvreda da Jacksona glumi bijelac.

“Ovo je najveće nepoštovanje koje sam ikada vidio”, napisala je jedna osoba na Twitteru.

U intervjuu koji je 1993. godine dao Oprah Winfrey i sam Jackson je odbacio ideju da ga glumi bijelac. Winfrey ga je tada pitala za navode da je želio da ga u reklami za Pepsi glumi dječak koji je bijelac.

“To je tako glupo. To je najsmješnija, zastrašujuća priča koju sam ikada čuo. To je ludost”, kazao je tada Michael Jackson.

Finnes je za Hollywood Reporter kazao da film nije biografski.

“To je Michael u svojim posljednjima danima kada je, moram biti iskren, izgledao znatno drugačije nego kad smo odrastali uz njega. O ulozi se vodila polemika, bio sam zbunjen, ali sam znao da je priča osjetljiva, posebno za njegove fanove i porodicu. Ove ne negira ono što je on bio”, kazao je Finnes.