mix

Faca uklonjen iz finala serije nakon optužbi za spolno zlostavljanje


Glumac Chris Noth nakon optužbi za zlostavljanje uklonjen je iz nadolazećeg finala serije And Just Like That, piše magazin People.

Kako navode, lik Face trebao se ponovno spojiti s Carrie Bradshaw u posljednjoj epizodi, koja se trebala emitovati 3. februara. Međutim, nakon što se suočio s optužbama za seksualno zlostavljanje, te scene su uklonjene.

Faca je preminuo u prvoj epizodi od srčanog udara, a glumac je nakon prikazivanja te epizode najavio povratak svog lika u seriju. Scena je trebala prikazati Carrie koja se konačno pomiruje sa smrću svog supruga.

Taj trenutak trebao je uključivati scene Face i Carrie u Parizu, gdje su bili fotografirani tokom snimanja. Tim serije odlučio je da ta snimka nije dovoljno značajna da bi ostala u seriji, pišu mediji.

Podsjetimo, četiri žene optužile su Notha za seksualno zlostavljanje. Posljednja koja je s pričom izašla u javnost je kantautorica Lisa Gentile koja je rekla da ju je glumac nasilno ljubio i dirao u njezinom njujorškom stanu. Tvrdi da se incident dogodio nakon što je glumca susrela u restoranu Da Marino u centru Manhattana, gdje je još jedna žena tvrdila da ju je Noth napao.

Gentile je rekla da glumca poznaje od 1998. godine, a incident se zbio 2002., kada ju je Noth odvezao doma i zatražio da vidi njezin stan. Tvrdi da ju je tada gurnuo, poljubio mimo njene volje i uhvatio je za grudi. Nakon što je opisala cijelu situaciju, Lisa je otkrila zbog čega je tek sada to javno ispričala.

“Bilo me strah istupiti u vezi ovoga zbog Nothove moći i njegovih prijetnji da će mi uništiti karijeru”, rekla je Gentile.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)