Vijesti

Evan Rachel Wood optužila Marilyna Mansona za zlostavljanje

Američka glumica Evan Rachel Wood objavila je da je pjevač Marilyn Manson zlostavljao tokom njihove trogodišnje veze. Manson i Wood započeli su vezu 2007. godine, i vjerili su se 2010., ali su i prekinuli u toku te godine.

Wood je ranije izjavila da je preživjela silovanje i porodično nasilje, iako nikada nije imenovala optuženu osobu.

Njegovi su predstavnici ranije rekli: “Postoje i brojni članci tokom više godina u kojima Evan Rachel Wood vrlo pozitivno govori o svojoj vezi s Mansonom.”

Wood je u ponedjeljak prvi put optužila Mansona za zlostavljanje u izjavi objavljenoj na njenom Instagram profilu.

“Ime mog nasilnika je Brian Warner, svijetu poznat i kao Marilyn Manson. Počeo me zlostavljati kada sam bila tinejdžerka”, navela je.

Dodala je da se ne boji odmazde i ucjene.

“Ovdje sam da bih razotkrila ovog opasnog čovjeka i da bih ukazala na ljude koji su mu to omogućili, prije nego što uništi živote drugih ljudi. Stojim čvrsto uz žrtve koje neće više šutjeti”, kazala je.

Nekoliko drugih žena javilo se u ponedjeljak putem platformi društvenih mreža kako bi dale slične izjave optužujući Mansona za zlostavljanje.

Iz Loma Vista Recordings, koji su objavili Mansonov posljednji album, su nakon optužbi o zlostavljanju kazali na Twitteru da više neće raditi s umjetnikom i da će prekinuti promocijom njegovog posljednjeg albuma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)