Es ist nur eine Phase, Hase (2021)

Godina: 2021 (oktobar)

Žanr:
Komedija / Drama / Romansa

Režija:
Florian Gallenberger

Glavne uloge:
Christoph Maria Herbst, Christiane Paul, Jytte-Merle Böhrnsen, Jürgen Vogel, Bettina Lamprecht, Nicola Perot, Peter Jordan, Barbara Philipp, Emilia Nöth, Bella Bading, Wanja Valentin Kube, Ulrich Tukur …

Radnja filma:
Paul i Emilia oduvijek su bili par iz snova. U braku su i imaju troje djece. Moglo bi biti tako lijepo. Ali kasnih 40-ih fizički utjecaji postaju sve izraženiji. Kosa postaje tanja, vid se smanjuje, a isto tako i libido … U jednom trenutku oboma im svane: Samo su drugi mladi.

Kad Emilia poželi raskid nakon jednonoćnog ‘druženja’ s mlađim Rubenom, Paul gleda u provaliju. Njegovi prijatelji Theo i Jonathan su uz njega sa upitnim savjetima, a njegov izdavač odbacuje njegov novi rukopis kao “beznadan”.

U svom očaju, Paul uzima antidepresive i tablete testosterona i započinje aferu s mladom učiteljicom svoje kćerke, što međutim njegovom životu ne daje puno dostojanstva. Ništa mu ne vraća ono što je propustio: mladost i Emiliju.

Paul i Emilia ponovno se susreću na 50. rođendan zajedničkog im prijatelja – situacija eskalira i čini se da je razvod neizbježan …