Erik Roberts želi posjetiti BiH

Edin Gali, Bosanac koji gradi uspješnu glumačku karijeru u Holivudu, ovih dana na setu je s Erikom Robertsom (Eric), bratom slavne Džulije Roberts (Julia). Glumac rođen kao Edin Galijašević, naime, dobio je ulogu u akcionom filmu „The Black Veil” (Crni veo), u kojem glumi detektiva.
Režiser Rus
– Erik tumači glavnu ulogu u filmu, on je veliki diler droge. Što se snimanja tiče, ovo mi je jedan od najdražih setova na kojima sam radio. Svi su profesionalni, a ujedno i vrlo društveni. Iznenađen sam kako je Erik Roberts jednostavna i vrlo zabavna osoba. S njim je uvijek veselo. Čak sam mu pričao i o Bosni te je izrazio želju da posjeti našu zemlju, jer mu je vrlo drago kada mu pričam o BiH – kazao nam je Gali, koji živi u Los Anđelesu.
Reditelj filma je Rus Aleksander Panov (Alexander), koji je radio na filmovima “Brzi i žestoki 6”, “Djevojka s tetovažom zmaja”, “Spiderman 3”, “Zvjezdane staze: U tami”…
Dvije lokacije
– Snimanje se odvija na dvije lokacije, u Los Anđelesu i Las Vegasu, a trebalo bi biti završeno do avgusta. Moja uloga i nije baš zahtjevna, jer sam imao priliku glumiti detektiva, tako da mi je sada mnogo lakše. Ali, film zahtijeva mnogo akcije, tako da stalno moram biti u formi – zaključuje Gali.
Edin je, između ostalih, ostvario uloge u filmovima “Hemingway & Gellhorn” s Nikol Kidmen (Nicole Kidman), “In the Name of the Son”, serijama „New Girl”, „Life”, a za sporednu ulogu u „Mad Manu” osvojio je prestižnu nagradu Emi.
Videoigrice i crtići
– Osim snimanja filma “The Black Veil”, u posljednje vrijeme dosta posuđujem glas za videoigrice i crtane filmove. Jedan od projekata koji sam nedavno završio je za videoigricu „Skylanders” – kaže Gali.
filmonizirani.blogspot.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *