‘Endgame’ za dvije sedmice postao drugi najgledaniji film svih vremena, i na korak je do prve pozicije

Avengers: Endgame’ je trenutno drugi najgledaniji film svih vremena, sa zaradom od 2 milijarde i 189 miliona dolara.

‘Endgame’ je za samo dvije sedmice prikazivanja u kinima pretekao ‘Titanica‘ sa zaradom i postao drugi najgledaniji film svih vremena. Ostalo je još da pretekne ‘Avatara‘ koji je zaradio 2 milijarde i 788 miliona dolara u kinima, a kako stvari sada stoje očekujemo već u narednoj sedmici da se to i desi.

Skoro da nema rekorda koji nije srušio ‘Endgame’, a koje su postavili prethodni filmovi. Ostalo je još da zauzme prvu poziciju najgledanijeg svih vremena.
Do sada je u američkim kinima zaradio 619 miliona dolara, dok je u ostatku svijeta zaradio 1 milijardu i 569 miliona dolara.
Protekli vikend je takođe dominirao kako američkim tako i svjetskim kinima, te je u američkim kinima zaradio 145 miliona dolara, a 282 miliona u ostatku svijeta.

‘The Intruder’ je zauzeo drugu poziciju pogledanosti protekli vikend u američkim kinima, sa zaradom od 11 miliona dolara.
‘Long Shot’ bio je treći sa zaradom od 10 miliona dolara.
Animirani film ‘Uglydolls’ bio je četvrti sa zaradom od 8,5 miliona dolara, dok je peti bio ‘Captain Marvel’ sa zaradom od 4,2 miliona dolara.

10 najgledanijih filmova u američkim kinima protekli vikend:
(zarada prikazana u milionima dolara)