Vijesti

Elma Begović zvijezda horor filmova

elma_begovicElma Begović je glumica bosanskih korijena koja je nastanjena u Kanadi.

Nedavno je završila snimanje za film ‘Tear Us Apart’ u kojem tumači glavnu ulogu.

Film će se pojaviti 2017. godine, a do tada sada je ostvarila impresivne uloge u filmovima ‘Bite’, ‘Save Yourself’ ili ‘Visitor’. Njena specijalnost su horor filmovi, a dokaz za to su sjajne kritike filmskih radnika te nekoliko nagrada za najbolju žensku ulogu.

Elma Begović je rođena 1989. godine u Bijeljini. Ratni period s porodicom je provela u Berlinu. Iako su se po završetku rata vratiti na kratko u Bosnu i Hercegovinu, konačna odluka je bila odlazak u Kanadu gdje i danas žive.

„Do sada sam snimila nekoliko filmova i to uglavnom horror/thriller žanra. Film Bite iz prošle godine je super prošao na internacionalnom nivou, a ja sam dobila nekoliko nagrada “Best Actress” za ulogu koju sam igrala. Za mene je horor jako interesantan jer mi kao glumici daje priliku da se opustim, da se kao dijete igram na setu. I mislim da mnogo ljudi voli gledati upravo horore. Međutim, moram priznati da kao mnogi drugi glumci imam želju da glumim i u nekim drugim žanrovima“, ispričala je za Radiosarajevo.ba Elma.

Elma nastoji pratiti sva dešavanja na bh. filmskoj sceni. „Volim da gledam filmove na maternjem jeziku i po mom mišljenju, Evropski filmovi su uvijek tako otvoreni i napredni kako s temama tako i s glumom. Jedan od mojih najdražih filmova je film Grbavica. A prema mojoj procjeni rediteljica Jasmila Žbanić je jedna od tih osoba koja stvori magiju i katarzu i kao gledaoce nas odvede u svijet Esme na jednostavan i human način”, riječi su naše sagovornice.

Ona se nada kako će već naredno ljeto provesti u svojoj zemlji, pratiti Sarajevo film festival na kojem se možda pojavi i film u kojem je ostvarila ulogu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)