Dwayne Johnson razmatra da se kandiduje za predsjednika SAD-a

Dwayne ‘The Rock’ Johnson izjavio je kako ozbiljno razmatra da se kandiduje za predsjednika SAD-a na izborima 2024. godine.

Bivši hrvač koji je sada svjetski poznata filmska zvijezda izjavio je da nakon objave Washington Post-a koji je objavio da bi glumac možda čak mogao i pobijediti na izborima, glumac je izjavio kako sada 100% razmišlja o mogućnosti kandidature.

‘Sve je to došlo kao ‘iz vedra neba’. Nije to nešto što sam forsirao, hlupao se po prsima i govorio javno ‘Ovo je ono što ja želim’, ali nakon objave vijesti, i nakon odabira Amerikanaca, shvatio sam da oni misle ‘Mi se ne šalimo, mi stvarno želio da se kandidujete…’, izjavio je glumac za Variety.

‘Stoga, moram da slušam ljude i stvarno stvarno da razmislim o tome. To je ono čime se trenutno bavim. Svjestan sam toga da politika nije biznis, pa najbolje što mogu da učinim je da nastavim da slušam i da učim…’

Johnson je u prošlosti bio opredijeljen i za demokrate i za republikance, ali sada se izjašnjava kao nezavisan.

‘Mislim da je ovo sve rezultat moga DNK, u smislu kada postoji problem, tada je vrijeme i da se okupimo zajedno, i radimo naporno kako bismo se međusobno razumjeli i svorili za sebe bolji svijet’, izjavio je glumac.

Glumac je izjavio ako odluči da se bavi politikom to će značiti da će puno manje da se bavi filmskom karijerom.

The Rock ne bi bio prva filmska zvijezda koja se ozbiljno bavi politikom. Arnold Schwarzenegger je bio guverner Kalifornije od 2003. do 2011. godine.