Dwayne Johnson postao najplaćeniji glumac u historiji

Zvanično Dwayne Johnson je postao najplaćeniji glumac svih vremena.

Kako prenosi Forbes, hrvač koji je postao filmska zvijezda, samo prošle godine zaradio je 124 miliona dolara. To je skoro duplo koliko je zaradio pretplošle godine (65 miliona dolara).

The Rock je na instagramu prekomentarisao ovu titulu:
“Radim izuzetno naporno, ali nisam očekivao (ni u najluđim snovima) da ću postati najplaćeniji glumac u historiji. Nemam diplomu sa Harvarda, ali moja poslovna filozofija i sposobnosti oblikovani su kroz vrijeme i kroz promašaje. Moj cilj kada sam se bavio hrvanjem za 40 dolara po meču jednak je kao i danas: publika je uvijek na prvom mjestu. Imam jednog šefa, svijet. Pošaljem vas kući sretne, i ja sam odradio svoj posao … ”

Forbes prati najplaćenije glumce već 20 godina. Do sada niko nikada nije zaradio novca koliko je Dwayne Johnson u samo jednoj godini. Jedan od razloga za to je što glumac uzima ogromne svote novca po projektu, kao što je slučaj sa nadolazećim filmom ‘Red Notice’ za koji je uzeo zagarantovanih 20 miliona dolara.
Glumac takođe mnogo radi, ali i njegovi filmovi ostvaruju odlične rezultate u kinima. Izuzetak je prošlogodišnji ‘Baywatch‘, kao i ovogodišnji  ‘Skyscraper‘ koji je nedavno propao u kinima.

Veliku zaradu glumac takođe ostvaruje i uz pomoć društvenih mreža. Na Instagramu Dwayne Johnson ima 108 miliona pratilaca, 13 miliona na Twitter-u i 58 miliona na Facebook-u. Jako je aktivan na društvenim mrežama, te ih mnogo koristi za promociju svojih filmova. Glumac uzima milione od produkcijskih kuća za promociju svojih filmova na društvenim mrežama.

Dwayne Johnson je 1995. godine izbačen iz fudbalske lige, te je ostao sa samo sedam dolara u džepu. Zato je svoju produkcijsku kuću nazvao Seven Bucks Productions.
Sada je postao najplaćeniji glumac na svijetu.