Dwayne Johnson ne silazi s trona najplaćenijih glumaca

Dwayne Johnson ili popularni The Rock proglašen je najplaćenijim glumcem drugu godinu zaredom, prema pisanju magazina “Forbes”.

Bivši rvač navodno je zaradio 87,5 miliona dolara između 1. juna 2019. i 1. juna 2020. godine, uključujući 23,5 miliona dolara od “Netflixovog” trilera “Red Notice”. Takođe je veliku zaradu ostvario i od svoje fitnes linije “Project Rock”.

Kada se zbroji top deset najplaćenijih glumaca u protekloj godini, zaradili su zajedno 545,5 miliona dolara, a četvrtina toga je od kompanije “Netflix”.

“On je jednostavno postao najbolje plaćena zvijezda u ovom trenutku. Stalno radi, neumoran je”, rekao je Pol Dergarbedijan, analitičar.

A Johnson je čovjek koji je u jednom trenutku bio izbačen iz stana, u suzama – a u drugom jedan od najplaćenijih glumaca Hollywooda. Ljudi ga vole jer imaju osjećaj da je iskrena dobričina, da bi bio takav čak i kada ne bi bilo toliko novca u igri.

Do danas se dva puta upisao u Ginisovu knjigu rekorda. Prvi put 2002. godine kada je za prvu glavnu ulogu dobio rekordan honorar od 5,5 miliona dolara, a drugi put 2015. godine kada je za tri minute uslikao čak 105 selfija sa obožavaocima na premijeri filma “San Andreas” u Londonu.

Johnsonov kolega iz filma “Red Notice” Ryan Reynolds je drugi najplaćeniji glumac sa zaradom od 71,4 miliona dolara. On je takođe od “Red Notice” zaradio 20 miliona dolara te dodatnih 20 miliona dolara od još jednog “Netflixovog” filma naziva “Six Underground”.

Treći na listi je glumac i producent Mark Wahlberg, koji je zaradio 58 miliona dolara, dok je Ben Affleck na četvrtom, a Vin Diesel na petom mjestu najplaćenijih muškaraca u svijetu glume.

Indijski glumac Akshay Kumar je jedina zvijezda Bolivuda koja se našla među top deset najplaćenijih glumaca. On je na šestoj poziciji sa zaradom od 48,5 miliona dolara.

Lista najplaćenijih glumica još nije objavljena. Podsjetimo da je na vrhu prošlogodišnje liste bila Scarlett Johansson.