Dustin Hoffman optužen za seksualno zlostavljanje

Dustin Hoffman suočava se sa više optužbi za seksualno zlostavljanje. Tri žene su podigle optužnicu protiv legendarnog glumca.Hoffman je dao komentar za CNN.


Kori Thomas kaže da je Hoffman zlostavljao u hotelskoj sobi 1980.godine kada je imala 16 godina, tada je bila prijateljica njegove kćerke. Melissa Kester je rekla da je Hoffman seksualno napao u studiju za snimanje .Kaže da je pratila audio za film “Ishtar” iz 1987.godine. Treća neimenovana žena je rekla da je Hoffman napao u zadnjem dijelu voza i da je kasnije prisilio na seksualni susret, od čega je imala traume.

CNN je razgovarao sa Kori koja je sada dramski pisac.

Ona je izjavila za CNN da je taj dan 1980.godine provela sa Hoffmanom i njegovom kćerkom u Njujorku, posjetila Central Park i večerala.

Kaže da je Hoffmanova kćerka u to vrijeme živjela sa majkom jer su bili razvedeni, a on je boravio u hotelu u blizini kuće bivše žene.Njeni roditelji su trebali da je pokupe u reszoranu, rekla je Tomas, ali im je ostavila poruku da su se oni već vratili u hotelsku sobu. Ubrzo nakon što su došli rekla je Tomas. glumac je poslao svoju kćerku kući da završi domaći zadatak, ostavljajući njih dvoje same. Glumac je zatim otišao na tuširanje i pojavio se kasnije ispred nje samo sa peškirom.

“Isputio je peškir i nisam znala šsta da radim” rekla je Tomas za CNN. Glumac je stajao ispred nje go neko vrijeme prije nego se obukao i zamolio je da mu masira stopala, što je i učinila.
“U jednom trenutku dok sa mu masirala noge bio je na telefonu i rekao: “Imam lijepu djevojku koja mi masira noge”. Stalno je govorio da je go za mene.

Kako kaže Tomas, incident je žavršio kada je njena majka došla po nju .Nemili događaj nije spominjala svojoj majkci ili nekom drugom neko vrijeme. Ostala je prijateljica sa Hoffmanovom kćerkom i bila je na njenom vjenjčanju 1984.godine.

CNN nije odma mogao doći do Hoffmanove kćerke zbog komentara.
U pismu upučenom kompaniji Variety, advokat 80 godišnjeg glumca. Mark A.Neubauer, optužbe je nazvao “klevetničke neistine”.

To su najnovije optužbe protiv dobitnika Oskara.
Prošli mjesec Anna Graham Hunter je napisala esej koji je objavio “The Hollywood Report” u kojem je optužila Hoffmana da je seksualno uznemiravao kada je imala 17 godina dok je bila asistentica na filmu “The Death of a Salesman” 1985.godine.

Nakon objavljivanja, Hoffman je dao izjavu u kojoj se javno izvinjava.
“Ja imam največe poštovanje prema ženama i osječam se loše kada pomislim da nešto što sa mogao učiniti moglo da je dovede u neugodnu situaciju” Rekao je Hoffman u izjavi “Žao mi je, to nije odraz onoga ko sam”.

John Oliver je razgovarao sa Hoffmanom na ovu temu na 20 godišnjici filma “Wag The Dog”.
Oliver je rekao ” Ovo je nešto o čemu moramo razgovarati,jer vaš slučaj visi u zraku”.

“Visi u zraku?” Rekao je Hoffman “Iz nekoliko stvari koje ste pročitali, došli ste do nevjerovatnih pretpostavki o meni,riješili ste slučaj bolje od bilo kog drugog. Kriv sam,” rekao je Oliveru.

“Dali vjerujete u ove stvari koje čitate?” Upitao je Hoffman.

“Vjerujem u ono što je ona rekla” Odgovorio je Oliver.

“Zašto?” Upitao je Hoffman.

“Zato što nema razloga da laže” Rekao je Oliver.

“Pa ona ima razlog zašto nije ov ovome progovorila prije 40 godina.” Rekao je Hoffman”.

Predstavnici Hoffmana nisu se još uvijek oglasili.