Duft Punk se vraćaju ovog februara na dodjeli Grammyja

Prošle su duge tri godine otkako su momci iz benda Daft Punk imali posljednji nastup na dodjeli muzičkih nagrada Grammy. Sada se vraćaju i to ponovo na dodjelu Grammyja ovog mjeseca.

Francuski kraljevi elektronske muzike, kako ih često nazivaju, nastupit će zajedno s kolegom The Weekndom s kojim su snimili dvije pjesme na njegovom posljednjem albumu “Starboy”.

Daft Punk koji čine Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo nisu išli na turneje od 2013. godine, a godinu poslije su na dodjeli Grammyja nastupali s Pharrellom Williamsom, Steviejem Wonderom i Nileom Rodgersom.

Prije nekoliko sedmica na internetu se pojavio njihov misteriozni video pod nazivom “Alive” za koji fanovi misle da bi mogao biti teaser za njihove ponovne nastupe uživo. Ipak, iz benda nije potvrđeno da je riječ o njihovoj objavi.

Na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja nastupit će i A Tribe Called Quest, Alicia Keys, Dave Grohl, Maren Morris, Anderson, Paak, Adele, Bruno Mars, Metallica, John Legend, Carrie Underwood i Keith Urban.