Drugi dan SFF-a donosi više od 30 projekcija

Drugi dan 24. Sarajevo Film Festivala donosi više od trideset projekcija na deset festivalskih lokacija, kao i brojne filmske susrete, a Takmičarski program bit će otvoren projekcijom filma “Jedan dan” režiserke Zsófie koji govori o 40-godišnjoj Anni koja je uvijek u žurbi. Osim toga, u sklopu Takmičarskog programa danas će biti upriličena svjetska premijera filma “Sam samcat” reditelja Bobe Jelčića.

U sklopu programa U fokusu pogledajte film “Beskonačni fudbal” rumunskog režosera Cornelija Porumboiuja i film “Ne ostavljaj me” bh. rediteljice Aide Begić koji donosi priču o sirijskoj djeci, izbjeglicama i siročadi koja žive na jugoistoku Turske.

U Kino Meeting Point će u sklopu programa Posvećeno biti upriličene projekcije filmova “Koza” i “Kasaba” turskog reditelja Nurije Bilgea Ceylana koji je za izuzetan dobrinos filmskoj industriji Jugoistočne Evrope dobio nagradu Počasno Srce Sarajeva.

Svakako ne propustite izložbu odabranih radova iz bogatog fotografskog opusa Nurija Bilge Ceylana koji će u sklopu Sarajevo Film Festivala biti predstavljeni u Umjetničkoj galeriji BiH.

U sklopu Open Air programa večeras će biti upriličena projekcija filma “Divlji život” reditelja Paula Danoa.

Ne propustite ni ostale projekcije koje će biti upriličene u Meeting Pointu, Art kinu Kriterion, Cinema Cityju, Sarajevsko Summer Screenu, Pozorištu mladih, kinu Novi Grad i MMC – Kinu Ilidža.