Vijesti

Došao prvi teaser drame “The Irishman” u kojoj se Robert De Niro vraća u podzemlje mafije

Došao prvi teaser dugoočekivane biografske krimi-drame “The Irishman” u kojoj ćemo legendarne Roberta De Nira, Al Pacina, Harveyja Keitela, Joe Pescija i Bobbyja Cannavalea ponovo gledati kao vrhunske mafijaše.

Priča “The Irishman” bazirana je na knjizi “I Heard You Paint Houses” autora Charlesa Brandta u kojoj je priča o nestanku sindikalnog vođe Jimmyja Hoffe predstavljena iz perspektive njegovog navodnog ubice, Irca Franka Sheerana. Film je režirao fantastični Martin Scorsese, a za scenarij je zaslužan Steven Zaillian.

Ovo će biti najskuplji Scorseseov film do sada s obzirom da je radnja filma smještena u dva razdoblja u kojima će morati digitalno doraditi likove koje tumače Robert De Niro, Al Pacino i Joe Pesci.

Naime, De Niro će za potrebe filma morati izgledati kao da mu je 30 godina, a koristit će se slični efekti kao u filmu “The Curious Case of Benjamin Button”.

De Niro u filmu tumači ulogu Sheerana, plaćenog ubicu koji radi za mafiju. On je najvjerovatnije povezan sa ubistvom Jimmyja Hoffea kojeg glumi Pacino.

Joe Pesci igra ulogu Russella Bufalina, šefa mafije porijeklom sa Sicilije čija je misija ujediniti kompletnu istočnu obalu u Cosa Nostra organizaciju. Njegov protivnik je Angelo Bruno u ulozi Harveyja Keitela. U priču će se uključiti i Bobby Cannavale u ulozi njujorškog gangstera Joea Galloa.
U filmu još glume i Anna Paquin, Ray Romano, Jack Huston, Stephen Graham i mnogi drugi.

“The Irishman” je u potpunosti producirao Netflix, a film će premijerno biti prikazan najesen ove godine.

Pogledjate teaser: