Đorđe Balašević objavio novu pjesmu posvećenu majci

Balašević u pjesmi opisuje san u kojem vidi svoju majku, koja je u snu mlađa od njega, i onakva kakvu bi volio da pamti, sam je radio muziku, tekst i aranžman pjesme.

Sada je sigurno da će slavni Balašević održati koncert u Sarajevu u dvorani “Mirza Delibašić” 17. februara 2018. godine, a prije toga je nastupao u Sarajevu 25. aprila 2015. godine u Zetri, gdje je priredio koncert za pamćenje za blizu 15.000 ljudi.

Detalji iz njegovog života koji nisu toliko poznati, a odredili su njegov put koji danas korača. Naime pjevač je napustio gimnaziju u trećem razredu pa je ispite polagao vandredno. Takođe Đorđe je prvi sa prezimenom Balašević, jer su se njegovi do rata 1941. godine prezivali Balašev, a onda je njegov djed promijenio prezime u Balašević da ga ne bi prisvojili mađari. Studirao je geografiju, jer na prijemnim ispitima nije bilo matematike.

Interesantno je da je u srednjoj školi htio je postati fudbaler, ali kada je kao sedamnaestogodišnjak ležao bolestan, pojava jedne muhe u sobi inspirisala ga je da napiše svoju prvu pjesmu “Otkud muva”.

Poslušajte pjesmu o majci:

https://www.youtube.com/watch?v=1GdB7RvJOZ8