Vijesti

Dokumentarni film „Poljubite budućnost“ (Kiss the Future) na Max streaming platformi

Dokumentarni film Poljubite budućnost“ (Kiss the Future), redatelja Nenada Čičina-Šaina dostupan je na Max streaming platformi. Film je otvorio Sarajevo Film Festival prošle godine, gdje je osvojio nagradu publike za najbolji dokumentarni film.

„Poljubite budućnost“ je priča o sarajevskom otporu tijekom opsade grada 1990-ih i prati gradsku alternativnu scenu, koja je koristila glazbu i umjetnost kako bi izazvala promjene i privukla svjetsku pažnju, a poslijeratni koncert grupe U2 bio je proslava teško osvojene pobjede grada nad nacionalizmom.

Film opisuje iskustva ove izuzetne zajednice, koja je nastavila raditi, stvarati i živjeti u gradu tijekom cijele opsade. Kako blokada traje godinama, življenje postaje čin obrane, a rock i punk muzika inspiriraju i odvlače pažnju od svakodnevnog užasa granata i snajpera.

U filmu se pojavljuju Bono, The Edge, Adam Clayton, Bill Clinton, Christiane Amanpour, Mirsad Purivatra, Vesna Andree Zaimović, Senad Zaimović, Enes Zlatar, Alma Catal Hurem, Boris Šiber i Srđan Gino Jevđević.

Producenti filma „Poljubite budućnost“ su Matt Damon i Ben Affleck za Pearl Street Films i Sarah Anthony za Good Wolves Production. Izvršni producenti filma su Drew Vinton, Madison Ainsley, Alan Moloney, Jennifer Pitcher, Nenad Čičin-Šain i Bill S. Carter, dok scenarij potpisuju Nenad Čičin-Šain i Bill Carter.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)