Dokumentacija Angeline Jolie o usvajanju Maddoxa je lažna tvrdi Radnik iz Kambodže

Dokumentacija holivudske glumice Angelina Jolie kojom se koristila kako bi usvojila svog najstarijeg sina Maddoxa sadrži lažne informacije, tvrdi 51-godišnji Mounh Sarath koji je potpisao papire za usvajanje na kojima je napisao da je Maddoxov otac.

Sarath, 51 je kazao da je napisao da je on Maddoxov otac kako bi ubrzao proces usvajanja dječaka. On također tvrdi da je svoju adresu dao u novine i da je Maddox i dalje njegov sin.

“U sudskim dokumentima, Maddox je i dalje moj sin. Angelina nikada u potpunosti nije riješima probleme su vezi s dokumentacijom za usvajanje”, rekao je Sarath iz Kambodže koji radi u domu za djecu te se bavi humanitarnim radom.

Mount je u intervjuu za The Sun pokazao dokumente koje je potpisao tokom usvajanja prema kojima je sud u Kambodži potvrdio da je on njegov otac i da je Maddox u procesu usvajanja.

Velika je mogućnost da Jolie nije znala šta se događalo i kako se odigrao proces usvajanja za koji je bila zadužena agentica Lauryn Galindo, koja je prije nekoliko godina osuđena na 18 mjeseci zatvora zbog falsificiranja imena, datuma i mjesta rođenja djece iz Kambodže kako bi ubrzala i omogućila proces usvajanja djece i povezivanja s američkim potencijalnim usvajateljima.

Angelina je od početka usvajanja Maddoxa isticala da uvijek sve radi prema zakonu te da je detaljno provjerila ima li Maddox majku. Jolie je Maddoxa usvojila 2002. godine iz Kambodže kada je bila u braku s glumcem Billyjem Bobom Thorntonom. Od tada je usvojila još dvoje i ima troje biološke djece.