Dnevnik velikog Perice (2021)

Mini-serija
Godina: 2021

Žanr:
Komedija / Drama

Glavne uloge:
Živko Anočić, Csilla Barath Bastaić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj, Nikola Kojo, Goran Navojec, Ana Begić Tahiri, Pjer Meničanin, Dejan Aćimović, Uroš Jakovljević, Milan Pleština, Ljiljana Bogojević, Damir Šaban, Ivana Legati, Damir Orlić, Vid Balog, Hana Hegedušić …

Radnja serije:
Perica prolazi turbulentno razdoblje svog života, a duh političkog Zapada sa svime što ga čini – od mode do muzike, od ideja do tehnološkog napretka – postaje sve primjetniji i utjecajniji. Zagreb iz tog vremena zanimljiv je grad koji se ubrzano razvija, baš kao i bogata pop-kultura koja nezaustavljivo prodire u ondašnje socijalističko društvo. U vremenu plesnjaka, početaka televizije, glamuroznih muzičkih festivala, odvija se priča puna emocija, realnih životnih izbora između oportunizma i iskrene ljubavi.

Perica Šafranek sada je odrastao čovjek i radi kao profesor hrvatsko-srpskog jezika u zagrebačkoj osnovnoj školi. Sanja o tome da postane pjevač popularnih šlagera, ali nema hrabrosti to priznati svojoj ženi Željki, daktilografkinji u milicijskoj stanici.

Perica i Željka nemaju djece i već deset godina žive u stanu s Pericinom mamom Anom Šafranek na Gornjem gradu. Pericin najbolji prijatelj Žnida sin je umrlog vlasnika gostionice Žnidaršića koja je u međuvremenu nacionalizirana, ali Žnida iz nje svakodnevno vodi svoje ne baš legalne poslove.

Smrt Pericinog tetka Ernesta Fulira pokrenuće događaje koji će iz temelja izmijeniti živote junaka ove priče …

Ostavite komentar