Vijesti

Dječak Jojo odrasta uz pomoć imaginarnog prijatelja Adolfa Hitlera u novoj drami

Stigli su prvi kadrovi ratne komedije “Jojo Rabbit” koja donosi priču o dječaku koji odrasta u vrijeme mržnje i haosa, ali mu pomaže, ni manje ni više, nego Adolf Hitler.

Zanimljivo je kako će se u ulozi njemačkog i austrijskog diktatora naći reditelj filma Taika Waititi. On se vratio stvaranju humorističnih drama prije nego preuzme rediteljsku palicu novog Thora.

Radnja filma “Jojo Rabbit” zasniva se na romanu “Caging Skies” autorice Christine Launens, a započinje kada dječak imena Jojo iz Hitlerove vojske otkriva kako njegova majka krije jevrejsku djevojčicu u njihovoj kući.

Njegov svijet tada se okreće naopačke, ali uz pomoć svog imaginarnog prijatelja Adolfa Hitlera mora se suočiti sa svojim slijepim nacionalizmom.
U ulozi dječaka naći će se Roman Griffin Davis, a djevojčicu Jevrejku glumi Thomasin McKenzie.

Scarlet Johansson glumi samohranu majku, dok ostalu glumačku ekipu popunjavaju Rebel Wilson, Sam Rockwell, Alfie Allen i Stephen Merchant.

Premijera “Jojo Rabbit” zakazana je za 18. oktobar na međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a kino distribucija kreće od januara 2020. godine.

Pogledajte trailer: