Diva Olivera Katarina rasprodaje namještaj da bi preživjela

Olivera Katarina, je umjetnica kojoj se divila Evropa sedamdesetih i osamdesetih,sada nažalost prodaje namještaj kako bi platila račune.

Olivera je nekada bila najveća zvijezda jugoslovenskog filma, a sada živi u iznajmljenom stanu u blizini hrama Svetog Save. Dok pokazuje svoj avetinjski prazan garderober i rukopis nove njige, bez gorčine kaže da živi u svojevrsnoj izolaciji i da je nisu zvali za 50 godina od premijere “Skupljača perja”.

Zbog sina Maneta, kojeg je rodila u braku sa političarem Miladinom Šakićem, odrekla se svjetske karijere.

“Moje siromaštvo je dokaz mog dostojanstva” .

“Dozvolite da budem neskromna pa da kažem da spadam među one malobrojne glumice koje zaista pjevaju, ne pozajmljuju ničiji glas. Posle velikog uspeha u Cannesu sa filmom počela je moja muzička karijera. Nastupila sam 72 puta u pariskoj “Olimpiji”. Ne znam da li je to neko ponovio. Svojim koncertima dva puta sam otvarala Kanski festival, snimala ploče u Francuskoj, Japanu, gostovala sam po svim većim televizijama u svijetu”, izjavila je slavna Olivera.

Katarina je otkrila kako je jedno vrijeme imala samo dvije haljine i da je izlazila u sinovljevim patikama na ulicu.

“Namjerno sam to radila da pobijedim sujetu i dovedem sebe u stanje da me ne zanima kako sam obična i kako izgledam. Ali činjenica je da je to bilo u vrijeme moje baš velike muke i bijede. Zbog ponosa ni od koga ništa nisam tražila. Tako je i sada, kada rasprodajem pokućstvo i uspomene kako bih platila račune. Ne želim o tome da pričam i sina ne opterećujem svojim problemima. Neko je davno rekao: “Moje siromaštvo je dokaz mog poštenja i dostojanstva”, priča diva Olivera.

Diva na vrhuncu karijere