Disneyjev dugoočekivani streaming Disney+ stiže krajem iduće godine

Kompanija Disney saopćila je kako će se njen novi streaming servis zvati Disney+, a korisnicima će biti dostupan krajem 2019. godine. Pored pokretanja vlastite streaming usluge, Disney najavljuje i dvije nove serije koje će biti dostupne zajedno s pokretanjem servisa.

Do sada je poznato kako će Disney od iduće godine početi povlačiti svoje filmove s Netflixa. Ovaj potez dio je velikog zaokreta u strategiji američke kompanije koja želi da Disney+ platforma zaživi u SAD-u i širom svijeta do 2020. godine.

Korisnici će putem Disney+ servisa moći gledati stare i nove Disneyjeve filmove te filmove kompanija koje su u Disneyjevom vlasništvu, poput Pixara, Marvela, Lucasfilma i slično.

Podsjećamo, početkom iduće godine Disney planira pokrenuti i ESPN brendiranu uslugu gledanja sportskih sadržaja, prvo u Americi, a potom i na ostalim svjetskim tržištima.

Prvi čovjek kompanije Disney, Bob Iger smatra kako streaming usluge predstavljaju početak potpuno nove strategije rasta kompanija zbog čega i Disney pokreće svoj vlastiti servis.