Vijesti

Disneyev “Kralj lavova” oborio rekord gledanosti u BiH

Novi Disneyev “Kralj lavova” je u prvom vikendu prikazivanja ostvario izvanredne rezultate. Tokom prvih vikend projekcija film je pogledalo skoro 10.000 gledalaca širom BiH čime je zauzeo vodeću poziciju najboljeg kino otvaranja animiranog filma ikad.

“Kralj lavova” vratio se u kina nakon punih 25 godina, u live-action adaptaciji jednog od najuspješnijih i najupečatljivijih animiranih filmova svih vremena uz koji su odrastale generacije širom svijeta.

Također u domaćim kinima prikazuje se u originalnoj i sinhroniziranoj verziji. Režiju originalne verzije potpisuje američki glumac i režiser Jon Favreau, a domaću Lea Anastazija Fleger.

Originalna glumačka postava uključuje Donalda Glovera (Simba), Beyoncé Knowles-Carter (Nala), Jamesa Earla Jonesa (Mufasa), Chiwetela Ejiofora (Scar), Setha Rogena (Pumbaa), Billyja Eichnera (Timon) i druge, a domaća Adriana Pezdirca kao Simbu, Mateju Majerle kao Nalu, Milana Pleštinu kao Mufasu, Frana Maškovića kao Scara, Marka Makovičića kao Zazua, Anju Šovagović Despot kao Sarabi, i mnoge druge. Glavne pjevačke uloge pripale su Vanni i Dini Jelusiću.

Disneyev “Kralj lavova” spektakularno je filmsko putovanje u afričku Ponosnu zemlju u kojoj budući kralj lavova mora nadvladati izdaju i tragediju kako bi preuzeo svoje pravo mjesto na Ponosnoj stijeni.