Disney ovog ljeta počinje snimati igrani film ‘Aladdin’

Nakon što je Disney uključio u projekt režisera Guy Ritchie, skoro sve je spremno da se krene sa snimanjem dugo iščekivanog igranog filma ‘Aladdin’.
Studio još uvijek nije odabrao ko će da glumi Aladina i Jasmine, ali je najavljeno kako će sve biti gotovo u roku od mjesec dana, i kako će na ljeto početi snimanje filma.


Disney traži glumce sa Srednjeg istoka, jer su iz studija obećali da neće krenuti ustaljenom praksom ‘izbjeljivanja’ uloga, tj. da nebijelce glume bijelci, već će pokušati da se dosljedno drže priče.

Dani Fernandez je pisao na Twitteru i otkrio da studio traži glumce između 18 i 25 godina, koji moraju znati da pjevaju, i usput imaju iskustva sa plesom.

Snimanje filma trebalo bi da počne u julu ove godine, i trajaće sve do januara 2018. godine,

Činjenica da studio traži glumce sa Srednjeg istoka je ohrabrila mnoge, jer ne žele da glavne uloge igraju bijelci, kao što je bio to slučaj sa filmom ”The Great Wall‘ i kao što je to slučaj sa nadolazećim filmom ‘Ghost in the Shell‘. Producent Dan Lin je u nedavnom intervjuu izjavio kako studio i režiser Guy Ritchie žele da prikažu likove onakve kakvi su i u pričama.
Dan Li je izjavio između sotalog i sljedeće:
“Guy Ritchie ima istu viziju kao i ja, studio ima ima istu viziju kao i ja, tako da nećemo snimati film ‘Prince of Persia’, već želimo da snimimo film koji će autentično da prikaže Aladinov svijet.’

Film bi mogao u kinima da se pojavi krajem 2018. godine, ili početkom 2019. godine.

Originalni, animirani film ‘Aladdin’ iz 1992. godine, zaradio je 217.2 miliona dolara u američkim kinima, odnosno 504 miliona širom svijeta.