DiCaprio donirao preko 100 miliona dolara u borbi protiv klimatskih promjena

Hollywoodski glumac Leonardo DiCaprio jedan je od najvećih donatora i humanista među poznatima iz svijeta filma, a tokom proteklih 20 godina koliko je prošlo od osnivanje fondacije za zaštitu životne sredine, donirao je preko 100 miliona dolara kroz različite projekte.

Nakon što je osnovao organizaciju čij glavni cilj je borba protiv klimatskih promjena i zaštita rijetkih životinjskih vrsti, nije ni slutio da će nakon dvadeset godina aktivnog rada uspjeti realizovati oko 200 različitih projekata.

-Zadovoljstvo mi je da najavim novu donaciju od 11 miliona dolara, što ukupno čini sto miliona dolara do sada- rekao je DiCaprio nedavno na proslavi 20. godišnjice fondacije.

Glumac je tokom svečane ceremonije naglasio kako je u proteklom periodu urađeno mnogo pozitivnih stvari, ali da su pravi i najteži izazovi tek pred nama. On je ovom prilikom pozvao i druge svoje kolege kao i prisutne zvanice da ličnim primjerom i uticajem apeluju na druge da slijede njegov primjer i ulaganjem i angažmanom kroz fondaciju doprinesu novim projektima.