DiCaprio će u filmu ‘The Crowded Room’ glumiti 24 ličnosti

leonardo-dicaprioLeonardo DiCaprio pristupio je novom projektu pod nazivom ‘The Crowded Room’, u kojem treba da glumi 24 različite ličnosti istog čovjeka.

The Hollywood Reporter tvrdi da DiCaprio još prije 20 godina želio da glumi u ovom filmu, te da je ovaj kandidat za Oscara konačno krenuo naprijed sa planovima da igra glavnu ulogu u filmu o Billy Milligan-u, čovjeku s 24 različite ličnosti i glavnom liku Daniel Keyes-ove knjige ‘The Minds of Billy Milligan’.

Billy Milligan je čovjek kojeg muči podjeljenost ličnosti na njih 24, te se bitka između njih odvija u tijelu kako bi jedna od tih ličnosti dobila prevlast. Bitka kulminira kada se Billy budi u zatvoru, uhapšen za otmicu i silovanje tri žene. Ipak, Billy je oslobođen svojih zločina zbog neuračunljivosti izazvane višestrukim ličnostima – prva takva odluka u historiji – rasvjetljavajući javno najupečatljiviji i najpotresniji slučaj višestrukih ličnosti ikada zabilježen.
Svaka od ovih ličnosti koje žive u njemu igraju različite uloge u ovoj šokantnoj istinitoj priči.
Billy Milligan je umro u decembru 2014. godine.

Leonardo DiCaprio još uvijek nikada nije dobio Oscara, i možda će baš ovaj film da mu donese nagradu.

Sljedeći film Leonardo DiCaprio-a koji će se pojaviti u kinima je ‘The Revenant‘. Premijera ovog filma najavljena je za kraj 2015 godine.