DiCaprio će glumiti u filmu Quentina Tarantina u kojem Brad Pitt ne želi glumiti

Leonardo DiCaprio glumit će u novom filmu reditelja Quentina Tarantina, čiju radnju čine događaji povezani s ubistvom vođe komune “Family” Charlesa Mansona i ubistvom glumice Sharon Tate, ali neće glumiti nedavno preminulog zločinca.


DiCapriova nova uloga u Tarantinovom filmu prva je nakon osvajanja Oscara za najboljeg glavnog glumca u filmu “The Revenant”. Ranije su slavni reditelj i poznati glumac sarađivali 2012. na filmu “Django Unchained”.

DiCaprio će u novom filmu glumiti jednog ostarjelog glumca, dok će njegova kolegica iz filma “Vuk s Wall Streeta” Margot Robbie glumiti ubijenu glumicu Sharon Tate, tada trudnu suprugu reditelja Romana Polanskog.

Trenutno se vode pregovori o tome da li će se DiCapriju u filmu pridružiti i Tom Cruise, a prethodni pregovori s Bradom Pittom navodno nisu bili uspješni. Tarantino je i slavnom Al Pacinu ponudio ulogu u filmu, koju je sam reditelj pisao specijalno za glumca. Potvrđeno je da će jedan od producenata biti David Heyman, producent filmova o Harryju Potteru.

Riječ je o devetom Tarantinovom filmu čije će snimanje početi ovog ljeta u Los Angelesu, a film bi premijerno trebao biti prikazan na pedesetu godišnjicu ubistva Sharon Tate i njenih četvero prijatelja. Ubistvo se dogodilo 9. augusta 1969. godine.