Devet stvari zbog kojih je Tom Hanks omiljen među publikom

Tom Hanks potvrdio je status jedne od najvećih Hollywood “dobrica” nakon niza gestova u raznim situacijama, poslije čega je sigurno još omiljeniji među publikom. Ovo su neke od tih priča zbog kojih mu svi skidamo kapu.

1. Obradovao svoju najveću fanicu
Henks je 2013. godine sreo jednu od svojih najvećih fanica, autističnu djevojku koja je godinama skupljala sve članke iz novina o poznatom glumcu i lijepila u svoj spomenar. On ju je upoznao tokom svoje brodvejske predstave “Lucky Guy” i ne samo da se sa njom družio već su zajedno prelistali njen spomenar, a glumac je bio toliko oduševljen da joj je rekao: “Sara, ovo je sjajno. Znaš, čak ni moja mama nema nešto ovakvo”.

2. Vratio novac ljudima kojima se nije svidio njegov film
Nakon što se pojavio u komediji “Larry Crowne”, mnogi su se složili da se ne radi o njegovom najboljem filmu. Iako ga je režirao i producirao, “Larry Crowne” jednostavno nije bio posebno dobar film. Kritičari su ga ispljuvali, a loše je prošao i na blagajnama. Nakon što je na jednoj benzinskoj pumpi sreo nekoliko gledalaca, oni su mu iskreno rekli da im se film nije dopao.
Hanks je rekao: “Žao mi što ste razočarani. Što kažete na to da vam vratim novac koji ste potrošili na karte?”. Par je pristao, a Henks im je iskeširao 25 dolara.

3. Prijateljstvo s taksistom
Henks je poznat po tome da je uvijek prijatan prema fanovima koji mu svakodnevno prilaze. U oktobru 2014.godine Henks je upoznao jednog njujorškog taksistu koji je, kada ga je prepoznao, uzviknuo: “Wilson!” (citat iz filma “Cast Away”). Nakon toga, slikali su se. Nakon nekoliko sedmica viđao je Henksove prijatelje i poznanike i kad god bi ih sreo govorio bi im da ga pozdrave. Sve dok jednog dana nije stigla poruka jednog od njih u kojoj je pisalo da ga je Henks pozvao na premijeru svoje predstave. Taksista je nakon predstave ponovno sreo glumca koji je uzviknuo: “Gospodine Ferrari” (tako ga je zvao jer je taksista u trenutku kada su se upoznali nosio kapu i majicu sa logom Ferarija.)

4. Fotografiranje
Prošle godine Henks je tokom šetnje parkom slučajno naišao na bračni par koji se fotografirao u parku, a umjesto da ih zaobiđe i nastavi dalje, on je prišao da im čestitao, slikao se sa njima i nakon toga nastavio svojim putem. Njemu je to samo slučajan susret, a njima priča koju neće zaboraviti do kraja života.

5. Henks i ulični prodavci
Henks i njegov sin Truman krenuli su u prodavnicu kada su vidjeli ljude na ulici kako prodaju keks. Glumac je odmah kupio četiri kutije i donirao im dodatnih 20 dolara, a zatim im pomogao da prodaju još keksa. Ono što je posebno zanimljivo jeste da oni nisu ni prepoznali Henksa jer je nosio kapu i naočare, ali čim je progovorio znale su da je riječ o slavnom glumcu.

6. Poziranje sa strancima
Nakon što je u jednom restoranu sreo fana, Henks je pristao da ispozira sa njim za nekoliko šaljivih fotografija. Iako su mnogi smatrali da su fotografije sa pijanim mladićem autentične, Henks i njegov fan sve su namjestili tako da ispadne kao da glumac zeza pijanog mladića. Fotke su postale viralni hit.

7. Aparati za kafu
Tokom jedne posjete Bijeloj kući, Henks je posjetio sobu za novinare i saznao da tamo ne postoji aparat za kafu. Jedino što su novinari imali bio je automat u hodniku, ali kafa je bila mnogo loša. Henks im je kupio aparat za kafu i ostavio poruku:
– Nadam se da će vam ovo izvještavanje učiniti prijatnijim. Dodajte vodu, ubacite kesicu, pritisnite dugme i izvještavajte. Svako dobro. Tom Henks.

Šest godina kasnije ponovo je posjetio Belu kuću i otkrio da stari aparat loše radi, pa im je kupio novi.

8. Studentski indeks
Tokom jedne šetnje parkom, Henks je pronašao nečiji studentsk indeks. Mogao je da nastaviti dalje i da se obazire na to, ali odlučio je da pomogne. Objavio je fotografiju na svom profilu na Twiteru i djevojci rekao da indeks može podigne kod njega u kancelariji. Lauren je od profesora saznala da Henks ima njen indeks, a glumac joj je na kraju poslao poštom.

9. Opklada
Zena Gopal sa svojim se prijateljima kladila da će upravo ona najprije dobiti profesionalnu fotografiju nekog poznatog glumca koje glumci inače potpisuju, a njihov PR šalje fanovima. Zena se odlučila za Henksa. Poslala mu je pismo u kojem je objasnila situaciju i rekla mu da najviše voli njegov film “That Thing You Do!” te priložila svoju fotografiju. Nije bila sigurna hoće li glumac odgovoriti, ali na njeno iznenađenje, poslao joj ne samo poruku već i fotografiju koju je sam snimio.