Dev Patel u ulozi David Copperfielda u filmu “The Personal History Of David Copperfield”

Dev Patel će igrati David Copperfielda u novom FilmNationsovom novom prepričavanju od Charles Dickensa “The Personal History Of Favid Copperfield”, koji je napisan i koji će režirati tvorac “Veep-a” Armando Lannuci.

Projekat će ponuditi moderan prikaz Dickensovog naslovnog lika dok se kreće haotičnom svijetom kkao bi pronašao svoje mjesto u njemu. Izvorni David Copperfield prvi put je objavljen 1850. godine i opisuje put titularnog protagonsite- koji po uzoru na Dicksena, koji je od siromašnog djetinjstva postao uspješan autor, zahvaljujući ustrajnosti i uprkos nedostatku dicipline.

Kevin Loader i Lannucci će producirati ovaj projekat, koji je razvine s FilmNation. Producirat će iz scenarija koju je on napisao sa Simonom Blackwellom.

Iannucci i Blackwell prethodno su sarađivali s Tonyjem Rocheom i Jesse Armstrongom na scenariju za “In the Loop” iz 2009. godine, koja je dobila nominaciju za Oscara.

Iannucci je stvorio političku komediju HBO-a “Veep” kao prilagodbu svog britanskog sitcoma “The Thick of It” i bio je “Veep” za prve četiri sezone, od 2012. do 2015. godine. Vodio je dugometražni igrani film “The Death of Stalin” i sarađivao je s Davidom Schneiderom, Ianom Martinom i Peterom Fellowsom.

Patel dolazi nakon uloge koja ga je nominovala za Oskara u “Lionu”. Njegov režijski debi, “Home Shopper”, premijerno je prikazan u Sundanceu. Trenutno snima film “The Wedding Guest” za Sony Pictures.