Depardieu i Kusturica izmijenjali uvrijede

sloboda-micalovic-emir-kusturica-monica-belucci-la-voie-lactee-a-veniseŠta je vidjela na tom tipu?

“Mliječni put”, zadnji dugometražni film Emira Kusturice sniman tri godine, obilježio je rediteljev povratak pod svjetlost svjetske scene, nakon devetogodišnje pauze. Uoči prikazivanja ostvarenja koje je zaključilo glavni program ovogodišnje, venecijanske Mostre, slavni galski glumac, producent, vinogradar i prijatelj mnoštva političara, među kojim broji Fidela Castra i Vladimira Putina, se okomio na Emira Nemanju Kusturicu pred talijanskim tiskom:
-Kustrurica je prevarant, šibicar, lažov-istinska fikcija! Jednovremeno hoće biti Ciganin i Srbin a nije ni jedno, ni drugo! On je mora i sve mu je lažno.

Slavni glumac je izjavio kako je začuđen da se Monica Belucci “petlja” s njim i da je upozorio da to ne čini!
-Rekao sam Monici da je apsurdno što radi sa njim. Dobro je poznajem, veoma je pametna, lijepa i senzualna žena pa ne mogu shvatiti kako je prihvatila snimati sa takvim tipom?!

Na kraju intervjua za poznatu “Republicu” Gérard Depardieu je izjavio
-Kusturica nema sintezu, kod njega ništa drugo ne postiji osim obmana i laži. Nećemo više o njemu…!

depardieu-kusturica-primjer-netrpeljivostiDa kažem kako je postao bačva?

Poznat po sujeti, nervozama i brzim reakcijama, najpoznatiji stanovnik planine Mokre Gore i Drven grada je odgovorio jednom od najpoznatijih, glumaca svetske sedme umjetnosti :
-Zamislite kada bih za Depadieua rekao da je raspadnuti alkoholičar, prevarant što je zbog poreskih olakšica a ne ljubavi za rusku kulturu, uzeo ruski pasoš. Da izjavim kako je nemoralna drtina kojoj ne odgovara što Rusi vole i gledaju moje filmove i glazbu koju izvodim, uostalom kao i Francuzi! Zamislite kada bih rekao da se od dopadljivog mladića pretvorio u bačvu a svoje radničko porijeklo potvrđuje glasanjem za desničarsko orijentiranog- Sarkozyja. Kada završi reklamu za makarone, krade posuđe od rekvizitera!

Srpski reditelj se nije zaustavio pa je nastavio sa neukusnim uvrijedama:

-Zamislite kada bih rekao da je sve žene sa kojima je živio naveo na alkohol, ostavivši im ono što je iza njega ostalo u avionu Air France, da nije znao voziti motor pa je na prvoj obuci slomio nos a pukao mu je i mjehur pa urinira po avionima i po poznanicima, da su mu iz ruku ispadale guvemale motora, kao obitelji koje je oformio pa uništio, da su mu od glume ostali samo papirići poput idiota koje kači po kolegama jer ne može upamtiti tekst… Tikvan jedan! Da se tako izrazim, bilo bi fer?Mislim da ne bi jer i kada bih tako mislio ne bi bilo dobro to izgovoriti!- izjavio je nekada slavni reditelj.

Džana Mujadžić