Denzel Washington i Julia Roberts glumit će u novoj Netflixovoj porodičnoj drami

Denzel Washington i Julia Roberts tumačit će glavne uloge u novoj Netflixovoj porodičnoj drami “Leave the World Behind”.

Film “Leave the World Behind” je adaptacija knjige Rumaana Alama, a režiju ove porodične drame potpisuje Sam Esmail. On je ranije, između ostalog, režirao filmove “Mr. Robot” i “Homecoming”.

Još uvijek nije poznato kada će film ugledati svjetlo dana, ali je saopćeno kako će Alamova istoimena knjiga biti objavljena u oktobru 2020. godine.

Netflixov novi film donosi priču o dvije porodice koje se ne poznaju međusobno, ali se njihovi putevi spajaju kada se sretnu preko vikenda i bivaju prisiljeni da provedu vrijeme zajedno. Roberts glumi majku porodice koja iznajmljuje kuću, dok Washington tumači lik vlasnika kuće.

Priča istražuje složenost roditeljstva, rase i klase – te pokazuje način na koji se naše najbliže veze mogu promijeniti u trenucima krize.

Washington i Roberts su ranije sarađivali na filmu “The Pelican Brief” (1993.), koji je snimljen pod rediteljskom palicom Alana J. Pakule.