“Den Of Thieves” dobija nastavak s Gerard Butlerom i 50 centom

Gerard Butler, Tucker Tooley, Mark Canton, Alan Siegel, Curtis “50 Cent” Jackson i režiser Cristian Gudegast s O’Shea Jacksonom, Jr (koji je trenutno u pregovorima) dogovorili su se da se vrate u nastavak trilera “Den Of Thieves“. Projekat, koji će distribuirati STX širom svijeta i koji će finansirati Diamond Film Production, napisao je Gudegast, prenosi Deadline.

Den Of Thieves 2, koji će također režirati Gudegast, prikazuje Big Nicka (Butler) u lovu na ulicama Evrope dok hapsi Donieja (Jackson Jr) koji je upleten u opasni svijet dijamantskih lopova i član je zloglasne Pantera mafije, dok planiraju masivnu pljačku najveće dijamantske razmjene na svijetu.

Canton i Tooley će producirati nastavak s Butlerom i Siegelovom produkcijskom kompanijom G- BASE. Curtis “50 Cent” Jackson će producirati preko svoje produkcijske kompanije G- Unit Film & Television, Inc.

Prvi Den Of Thieves za koji je Tooleyu i Cantonu trebalo oko 15 godina da ga dovedu na velike ekrane, tek treba da dovrši svoje međunarodno prikazivanje (još ima 35 tržišta). Širom svijeta, film je do sada zaradio 57 miliona dolara.

Film je koštao oko 30 miliona dolara prije P & A s 25 miliona i Diamond Films, koji je također osigurao finansiranje. Približno 60% budžeta je pokriveno pre-prodajom, a poreski podsticaj donio je približno 70%.