Daveigh Chase, djevojčica iz filma “The Ring”, uhapšena zbog posjedovanja droge

Daveigh Chase, koja je poznata po ulozi strašne djevojčice Samare u horor filmu “The Ring”, uhapšena je zbog posjedovanje droge. Chase je uhapšena 6. augusta u Hollywoodu, a puštena je nakon što je platila kauciju od 1.000 dolara.

Ovo je njeno drugo hapšenje u 18 mjeseci nakon što je uhapšena jer je ostavila muškarca koji umire ispred bolnice u Los Angelesu. Osoblje ga je proglasilo mrtvim ubrzo nakon što su ga pronašli.

Chase se družila s tim muškarcem prije nego je umro. Nakon hapšenja je brzo puštena jer je utvrđeno da nije imala nikakve veze s njegovom smrću. Tada je izjavila kako mu je pokušavala pomoći i da ga je zato odvela u bolnicu.

Također, izjavila je i kako nije imala nikakve veze s ukradenim automobilom kojim je upravljala u novembru prošle godine. Optužena je za upravljanje automobilom bez dozvole vlasnika.

Chase se počela baviti glumom kao djevojčica, a prvu ulogu ostvarila je u filmu “Donnie Darko”. Godinu nakon toga glumila je Samaru u filmu “The Ring” te je posuđivala glas za animirani film “Lilo and Stitch”. Posljednju ulogu ostvarila je prošle godine u TV seriji “King of the Golden Sun”.