Vijesti

Daniel Radcliffe otkrio kako mu je pjevanje o periodnom sistemu donijelo glavnu ulogu

Daniel Radcliffe otkrio je kako je zaradio glavnu ulogu u predstojećem biografskom filmu “Weird: The Al Yankovic Story” pjevajući o periodnom sistemu pored Colina Farrella i Rihanne na gostovanju u emisiji 2010. godine.

U petak se glumac iz serije “Lost City” pojavio u emisiji “The Tonight Show with Jimmy Fallon” i podijelio detalje o tome kako je dobio ulogu glavnog lika u nadolazećem filmu “Weird: The Al Yankovic Story”. Radcliffe je ispričao Fallonu kako je prvi put sreo Yankovica.

“Kad sam prvi put razgovarao s Alom, pomislio sam: ‘Neizmjerno sam polaskan idejom da bi me izabrao da glumim tebe, ali zašto baš ja?”, rekao je Radcliffe.

Potom je objasnio da se pojavio u emisiji Grahama Nortona u novembru 2010. zajedno s Colinom Farrellom i Rihannom. Tokom intervjua, otpjevao je pjesmu humoriste Toma Lehrera “The Elements”, u kojoj su navedeni svi elementi u periodnom sistemu.

“Pjevao sam ‘The Elements’ pored Colina Farrella i veoma zabavljene Rihanne”, rekao je glumac, “Pretpostavljam da je Al to vidio i rekao: ‘Ovaj tip možda razumije.’ I tako je on odabrao mene. Tako da sam veoma, veoma sretan, a sada sam dobio časove harmonike s Alom.”

“Weird: The Al Yankovic Story” će pokriti “svaki aspekt njegovog života, od uspona do slave s ranim hitovima kao što su “Eat It” i “Like a Surgeon” do njegovih ljubavnih afera i načina života”, navodi se na IMDbu.

U februarskom saopćenju za štampu, Yankovic je rekao da je “apsolutno oduševljen” što ga Radcliffe tumači.

“Ne sumnjam da je to uloga po kojoj će ga buduće generacije pamtiti”, kazao je.

Radcliffe će glumiti zajedno s glumcima poput Evan Rachel Wood i Rainn Wilson.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)