Da li slavni zaslužuju privatnost ili je to cijena slave

Reper Jackson Wang iz Hong Konga izazvao je zanimljivu raspravu na društvenim mrežama nakon što je priznao da od silnih obaveza nema vremena posjetiti svoje roditelje.

Na talent showu Chuang! reper je počeo plakati kada je počeo objašnjavati kako se zbog karijere udaljio od svog starog oca, prenosi BBC.

“Nemam vremena koje bih mogao provoditi sa svojim ocem”, rekao je Wang koji radi kao TV voditelj, solo umjetnik i član K- pop grupe Got7.

Ova izjava je izazvala burne reakcije na društvenim mrežama jer ljudi u Kini sada raspravljaju o tome imaju li poznate osobe pravo na privatni život ili je nedostatak slobodnog vremena jednostavno cijena slave.

“Morate izgubiti nešto da biste nešto dobili, ne možete imati savršen i poslovni i privatni život”; “Ne zarađujem kao poznati pa opet zbog posla nemam vremena otići kući i vidjeti svoju porodicu”, samo su neki od komentara na Weibou.

Neki drugi su ipak milostiviji pa su razumjeli Wangovu tugu. “Jurio je svoje snove i nije imao vremena koje bi proveo s roditeljima.

Osjeća se krivim, to je ljudska priroda, svi bi trebali biti milosrdni”, “Opis posla poznate osobe su stalna putovanja i nastupi, a njegova visoka zarada podrazumijeva da mora platiti i odgovarajuću cijenu, no ne može se poreći da i oni imaju osjećanja.

Nadam se da će naći vremena da ga provede sa svojim roditeljima”, napisali su oni koji shvataju da su i poznate osobe samo ljudi.

Prije nego je postao reper Wang se bavio mačevanjem. Učestovao je i na Ljetnim olimpijskim igrama mladih 2010. godine. Osvojio je prvu nagradu na azijskom juniorskom i kadetskom prvenstvu u mačevanju u svojoj kategoriji.

Kada je Wang imao 17 godina, preselio se u Južnu Koreju kako bi nastavio pjevačku karijeru i pridružio se Got7 2014. godine. Rekao je i da je imao malo vremena za povratak kući zbog poslovnih obaveza. Inače, poznate osobe u Kini žive pod ogromnim pritiskom slave.