Da li Helena Bonham Carter preuzima ulogu princeze Margaret u sezoni 3 serijala “The Crown”

Helena Bonham Barter je favorit da preuzme ulogu princeze Margaret u sljedeće dvije sezone Netflix-ovog serijala “The Crown”, izvještava Evening Standard.

Britanska glumica je “sve samo potvrdila” da će zamijeniti Vanesu Kirbyu u glumačkoj ulozi kada se vrati u treću sezonu. Najavljeno je prošle godine da Broadchurch zvijezda Olivija Colman ulazi u cipele Claire Foy da bude u ulozi kraljice.

Iako Helenina uloga još uvijek nije zvanično potvrđena, ovo neće biti prvi put da 51- godišnja glumica koja je takođe igrala u filmovi Harry Potera glumi u kraljevskoj drami. U 2010. godini, glumica se pojavila kao majka kraljice u filmu “The King’s Speech” koji je osvojio Oskara iste godine. Prethodno je u još dvije uloge igrala kraljice Engleske: Lady Jane Gray u filmu “Lady Jane” 1986, i Anne Boleyn u TV seriji “Henry VIII” 2003.

Peter Morgan koji je kreator serijala rekao je da je njegova namjera da zamijeni ključne glumačke članove, kako je emisija napredovala, da bi bolje prikazali glavne likove kako su oni starili. “Ono što je tako lijepo kod Claire je njena mladost”, rekao je za Variety, prije sezone na premijeri kada je govorio o svojoj odluci da zamijeni glumce. “Osjećaje koje svi imamo kao 50- godišnjaci razlikuju se od osjećanja koje imamo kao 30- godišnjaci”.

Crown je bio jedan od najskupljih orginalnih produkata kompanije Netflix, gdje je prva serija koštala 81 milion funti.