Da Hollywood zna buti surov one su to i pored slave osjetile

Ovim zvijezdama govorili su da imaju previše kilograma za uspjeh, a one su pokazale i dokazale suprotno.

Kelly Osbourne

Kelly se počela pojavljivati na naslovnicama tek kada je skinula kilograme. Prije toga su je nazivali “velikom debelom ku****” što je, u najmanju ruku, bilo krajnje nekulturno i neprimjereno.

Jennifer Lawrence

Prva uloga koju je igrala bila je ona tinejdžerice koja se izgladnjivala. Zbog uloge morala je drastično smršati. Premda je bila veoma mršava dobijala je komentare da to ipak nije dovoljno. Glumica je imala vrlo neugodno iskustvo i kada joj je neko pokazivao njene polugole fotografije i govorio da joj trebaju biti motivacija da smrša jer je predebela.

Adele

Uprkos neupitnom pjevačkom talentu Adele su i dalje kritizirali. Najviše negativnih komentara dobijala je na račun težine. Srećom pjevačica ima svoj stav i poručuje svima da je došla stvarati muziku za uši, a ne oči.

Demi Lovato

Kada djevojčice odrastaju pod svjetlima holivudskih reflektora često se zna dogoditi da imaju krivu percepciju o sebi i tijelu. Demi Lovato iskoristila je slavu kako bi govorila o problemima sa kojima se suočavala kada se radi o vlastitom tijelu te je otkrila da su na nju stalno vršili pritisak zbog kilograma.

Melissa McCarthy

Jedan filmski kritičar je “opisao” kao “ženskog nilskog konja.” Mellisa kaže da je komentar prvo povrijedio, ali se kasnije tome svemu nasmijala zajedno sa svojom porodicom.