‘Čuvari galaksije 2’ i dalje najgledaniji, ‘Kralj Artur’ propao u kinima

Posljednji film o britanskoj legendi, ipak neće imati tako legendarne rezultate u kinima …


Film režisera Guy Ritchie-a ‘King Arthur: Legend of the Sword’ u kojem glumi zvijezda filma ‘Pacific Rim’, Charlie Hunnam, ostvario je daleko gori rezultat od očekivanog u američkim kinima.

The Warner Bros je prijavio budžet od 175 miliona dolara, a prvi vikend prikazivanja film je zaradio samo 14,7 miliona dolara.

Rezultati su svakako razočaravajući, ali ne i neočekivani, obzirom da je kritika bukvalno ismijala film, te predvidjela da će da doživi veliki debakl u kinima.

Ova zarada je film ‘King Arthur: Legend of the Sword’ dovela na treću poziciju po gledanosti protekli vikend u američkim kinima.

Drugi je ‘Snatched’ nova komedija sa Amy Schumer i Goldie Hawn (komedija koju su takođe ismijali kritičari), sa zaradom od 17,5 miliona dolara.

Nasuprot dva spomenuta filma, Marvelov film ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2,’ ostvario je veliku dobit od 63 miliona dolara, dok je širom svijeta do sada ukupno zaradio 630 miliona dolara.

Film Guy Ritchie-a, ‘King Arthur’, najvjerovatnije će da bude njegov drugi film zaredom koji je propao.  Iz 2015. god. film ‘The Man From UNCLE’ zaradio je 110 miliona dolara, sa potrošenim budžetom od 75 miliona dolara.

Bez obzira na sve, režiser ipak radi an svom sljedećem proektu, Disney-evom filmu   ‘Aladdin.’

Deset najgledanijih filmova u SAD i Kanadi (zarada u milionima dolara):

1. Guardians of the Galaxy Vol. 2 – 63
2. Snatched – 17,5
3. King Arthur: Legend of the Sword – 14,7
4. The Fate of the Furious – 5,3
5. The Boss Baby – 4,6
6. Beauty and the Beast – 3,8
7. How to be a Latin Lover – 3,7
8. Lowriders – 2,4
9. The Circle – 1,7
10. Baahubali 2: The Conclusion – 1,5