Čudo neviđeno: Adam Sandler dobio 4-minutne ovacije u Cannesu! Je li Oscar na pomolu?

Dobro ste pročitali: Adam Sandler dobio je 4-minutne ovacije na Cannes Film Festivalu na Francuskoj rivieri.


Ovo je drugi put da se Sandler pojavi na festivalu u Cannesu. Prvi put je bilo prije 15 godina, zbog njegove potpuno podcijenjene uloge u filmu Paul Thomas Anderson-a ‘Punch-Drunk Love’. Kasnije je Roger Ebert izjavio za Sandlera da je imao ‘neočekivanu dubinu’ i da je bio u filmu ‘mračan, opsesivan i moćan’. Pa gdje je u međuvremenu nestala ta Sandlerova dubina ?
Ako ove posljednje ovacije koje je dobio išta nam poručuju, to je da se Sandler konačno vratio!

Ovacije je dobio zbog uloge u Noah Baumbach-ovom filmu ‘The Meyerowitz Stories‘, koji se ove godine takmiči za Zlatnu palmu na Cannesu. U filmu glume Adam Sandler, Ben Stiller, Emma Thompson i Dustin Hoffman. Oni glume nefunkcionalnu porodicu u New Yorku.  Baumbach je napisao i režirao ovu komediju koja je dobila mnoge pozitivne kritike, a Sandler za ulogu u filmu dobio sve pohvale.

Peter Hammond je napisao za Deadline kako bi nakon što je odgledao film slobodno mogao da tvrdi kako bi Sandler trebao da bude kandidat za najboljeg glumca na ovogodišnjem Cannesu.

Ali nije samo Deadline uputio pohvale sa Sandlera. Tu su i Vanity Fair, The Hollywood Reporter, Variety i dr.

Ovo je prvi put da je Sandler oduševio kritičare. Glumio je u 12 filmova od 2010. godine, ali samo jedan do tih filmova ima Rotten Tomatoes raiting 30%. Čak su i njegova djeca izjavljivala kako im se ne viđaju njegovi filmovi, ali izgleda da to uopšte nije bitno: Sandler je snimao filmove koje je želio da snima, svidjeli se vama ili ne…