Čudni podatci koje sigurno niste znali o poznatim zvijezdama.

 

Otac glumice Ume Thurman budistički je svećenik. Robert Thurman prvi je zapadnjak koji je zaređen za budističkog svećenika, a na sveučilištu Columbia održava kolegij o indo-tibetanskim budističkim naukama.

Gemma Arterton rođena je sa šest prstiju na svakoj ruci. No Gemmi to ne smeta, dapače, ponosna je. ‘Moj tata ih je imao, kao i moj djed. Osjećam se kao da smo jedan korak ispred – to je znak za stvari koje dolaze’, otkrila je Gemma.

Roditelji slavne glumice Halle Berry inspiraciju za njezino ime pronašli su na pomalo čudnom mjestu. Naime, Halle je dobila ime po poznatoj lokalnoj robnoj kući u Clevelandu koja se zvala ‘Halle’s Department Store’.

Glumica Jennifer Lawrence morala se ‘krvavo’ potruditi za ulogu u filmu ‘Winter’s Bone’. Za potrebe snimanja naučila je čak oderati kožu s vjeverica! Nadamo se da to više nikada nije ponovila…

Prije nego li je postala slavna, ruski model Natalia Vodianova i njezina majka prodavale su voće na ulici kako bi spasile porodicu od siromaštva.

Sestra Jacka Nicholsona zapravo je njegova majka, a njegovi roditelji su zapravo njegovi baka i djed. Kada je Nicholsonova majka ostala trudna, njezini roditelji odlučili su kako će Jacka odgajati kao svoje dijete jer su joj htjeli omogućiti da nastavi plesačku karijeru. Sve do 1974. godine slavni je glumac mislio kako je njegova majka njegova sestra.

Nicole Kidman boji se – leptira! ‘Probala sam se riješiti straha pa sam čak ušla u veliki kavez s leptirima na američkom Prirodoslovnom muzeju. Leptiri su čak bili na meni, no nije pomoglo… Mogu preživjeti i skok iz aviona, mogu me prekriti žoharima, radit ću sve i svašta – samo ne volim osjetiti tijelo leptira na sebi’, priznala je glumica.

Joaquin Phoenix proveo je djetinjstvo putujući Južnom Amerikom kao dio religioznog kulta ‘Djeca Boga’. Njegovi su roditelji bili pripadnici kulta, a kada su se razočarali u religioznu zajednicu s djecom su preselili u Los Angeles.

Tvorac Star Warsa, George Lucas, unajmio je Forda, koji je tada radio kao stolar, da mu izradi pokućstvo. No, režiser nije bio baš impresioniran stolarijom slavnog glumca pa je tražio Harrisona da mu pročita neke rečenice za audiciju za ulogu u njegovom novom filmu. Uprkos stotinama prijavljenih kandidata, Lucas je na kraju odlučio da je Harrison Ford najbolji izbor za ulogu u njegovom filmu.

Robert Downey Jr hodao je u 90-ima sa zvijezdom ‘Seksa i grada’ Sarah Jessicom Parker. Par je prekinuo zbog njegovih problema s ovisnosti.

dnevnik.hr