Početna / Vijesti / Craig David počinje turneju po Engleskoj

Craig David počinje turneju po Engleskoj

Popularni pjevač Craig David rekao je kako je odluka da se vrati u Englesku jedna od najboljih u njegovoj karijeri, te upravo u toj zemlji počinje svoju turneju.

Pjevač počinje turneju danas koncertom na stadionu u Cardiffu, a rijetko ko je mogao predvidjeti da će se pjevač vratiti nakon što je šest godina proveo u Miamiju.

“Imao sam sportske automobile, živio svoj san, imao sam sunce i sve je bilo dobro. Ali muzika je padala u drugi plan. Želio sam da budem produktivan za sebe i donio sam odluku da se vratim. Odlučio sam to prije 1,5 godinu i to je bio nevjerovatan momenat jer čim sam donio ovu odluku sve se promijenilo na bolje”, rekao je pjevač.

U svijet muzike vratio se pjesmom “Re-Rewind” koju je radio sa MC Big Narstiejem. Nakon toga ljudi su ponovo počeli govoriti o Craigu Davidu. Album “Following My Intuition” je završio na prvom mjestu top lista i bio je nominovan za Brit Award.

Iz Engleske je otišao kada je imao 16 godina. Smatran je perspektivnim mladim muzičarem, ali slava je nestala brzo. Postao je čak meta ismijavanja slavnih komičara. ali, nije se osvrtao na to niti svetio.

“Imao sam mnogo energiju koju sam htio iskoristiti na pozitivan način i nisam je htio trošiti na negativne stvari. Mislim da je nevjerovatna priča kada možete reći mladim muzičarima i tekstopiscima da, ako vole muziku, ne komplikuju, uživaju u procesu i da će sve biti moguće”, kazao je David.

Turneju održava širom Velike Britanije, a fanove očekuje i spektakularni koncert u londonskoj O2 areni.