Courteney Cox o nastavcima serije “Prijatelji”

Kada je najavljen specijal popularne serije “Prijatelji”, gledatelji širom svijeta bili su oduševljeni, a nakon što je on i predstavljen, mnogi su se ponadali kako će ih nekada dočekati i nastavak. Ipak, glumica Courteney Cox, sada je otkrila kako se to ipak neće desiti.

Cox, koja je u seriji igrala lik Monice Geller, otkrila je kako se “ne osjeća kao da se serija završila”, no da će specijal iz 2021. godine originalnog naziva “Friends: The Reunion”, biti posljednji nastavak ove serije.

“Ne osjećam se kao da je završeno. Ali, nećemo se ponovo okupljati. Možete li to zamisliti? Bili bi ono kao: ‘Imamo 80 godina i idemo se vratiti!'”, rekla je Cox za Variety.

Za glumicu je specijal koji je gledateljima predstavljen lani u maju, bio vrlo emotivan, kao i za ostatak ekipe koja obuhvata glumce Jennifer Aniston, Lisu Kudrow, Matta LeBlanca, Matthewa Perryja i Davida Schwimmera.

Cijeli set bio je rekonstruiran samo za njih, što su na kraju upotpunili spomenutom epizodom.
“Hodanje onom pozornicom bilo je jako emotivno. Jednostavno sam odmah briznula u plač. Toliko se stvari dogoodilo, toliko zajedničkih godina”, rekla je ona i prisjetila se zajedničkih uspona i padova sa ekipom serije koju su pratile generacije.

Zatim se osvrnula i na lik Monice: “Ne mogu vjerovati da sam dobila tu ulogu i uspjela steći te prijatelje. Da sam imala priliku biti dio nečega što je još uvijek tako prisutno”, rekla je ona.

Courteney je objasnila i kako je bliska sa ekipom sa seta, no da se zbog nedostatka slobodnog vremena godinama ne uspjevaju vidjeti.

“Zaista sam bliska sa svima, no ne uspjevamo se svi vidjeti, rekla je Cox i objasnila kako su mnogi od njih suviše zaposleni te je bilo nemoguće da se svi sastave u istoj prostoriji otkako je završeno snimanje serije.

Serija “Prijatelji” se prikazivala od 1994. do 2004. godine, a posljednju epizodu je gledalo 52,5 miliona ljudi u SAD-u, što znači da je bila najgledanija 2000-tih. Također, kasnije je privukla i veliki broj mlađih gledatelja na Netflixu.


Ostavite komentar