Coppola objavljuje radni blok “Kuma”

coppola_godfather_1.Francis Ford Coppola kojio je nedavno proslavio 77. rođendan, najavljuje objavljivanje osobnog radnog bloka, čuvenog filma “Kum”.
Listovi, njih 720 će se objaviti u obliku knjige koju će tiskati “Regan Arts”, biće pokazani kao uviđaj na djelatnosti slavnog reditelja i njegovo čuveno ostvarenje o talijanskoj mafiji u Americi iz 1972 godine. Pored objašnjenja o originalnom djelu Maria Puzo, po kojem je film adaptiran za veliki ekran, Coppola po prvi put javno pokazuje kulise snimanja, neviđenje fotografije i osobna zapažanja kao i ideje za izbor interpreta, pa svoja nadahnjuća kao i detalje cjelokupnog, stvaralačkog procesa.

– Blok je bio moja referenca za vrijeme trajanja cijelog snimanja i produkcije “Kuma” i nakon svih ovih godina, sretan sam što mogu podijeliti sa mojom publikom i fanovima osobna zapažanja i način rada. Iznio sam i najznačije razmjene o adaptaciji romana Maria Puzo.- ističe slavni reditelj.

Izdavač “The Godfather Notebook” smatra, kako će knjiga sasvim promijeniti dosadašnja ubijeđenja i shavatanja kultnog filma pa se pobrinuo da djelo ima dva načina prodaje. Prvo izdanje se cijeni 50 dollara, dok je drugo znatno skuplje jer je vidljiv Coppolin potpis pa se prodaje u ograničenom broju primjeraka, po cijeni od 250 američkih dollara.

Džana Mujadžić

godfather-notebook godfather-notebook-galleycat